Keressen minket bizalommal
A csodaszarvas nyomában

Második év, hogy ennek a partinak a szervezésével megbíztak, nagyon hálás feladat, mert idén is jócskán tudták növelni a bevételeiket,mindemellett a legtöbb egységüket felújították.  Így a rendezvényen azt kellett megmutatni, hogy sikeres évet zárnak, büszkék az eredményekre, tehát legyen ez igazán csillogó és csodás ünnep, és  jelképezzük a megújulást is.

Az ihletet az adott koncepcióhoz, sosem találom ki előre, hanem a beszélgetések folyamán, és a helyszín adottságaihoz mérten találom ki. A Gundel Étterem Erzsébet és Andrássy terme fehér falaival, arany stukkóival, igazán fenséges hangulatot adnak, melynek a piros szőnyeg ad életet.

A csodaszarvas a magyar népi hagyományok egyik legerősebb, legősibb szimbóluma. Úgy tartják, hogy misztikus erővel felruházott állat, melyet Isten küldött, hogy segítő erőket közvetítsen az embereknek. A csodaszervas a jólét, bőség, szerencse teremtő szimbóluma, agancsával kapcsolja össze az eget és földet, és közvetíti az emberek számár a nap mindent átfogó erejét. A magyarság számára a szarvas szakrális állat, ezért aki oltalma alatt áll, az különleges tulajdonságokkal bír. Az örök megújulás, a Nap, illetve Krisztus szimbóluma. A hosszú életnek és a halhatatlanságnak a jelképe, mivel a szarvas megkeresi az élet forrását és iszik annak vizéből. A szarvas a bőség és a teremtő erő egyik attribútuma. Ezen állat ihletett meg, amikor ezt a rendezvényt megterveztem.

Színekben alkalmazkodtunk a helyi fehérhez és aranyhoz, ezt emeltük ki, és formáltuk át, kristályokkal, szarvasokkal, téli tájképes búra alatti világgal. Az ezüstöt is belevittük, hogy kicsit tompítsuk, átformáljuk az aranyat. A színpadot fehér szőnyeggel borítottuk, lámpásokat, fehér szőrméket helyeztünk rá. A menükártyák és lapok is az aranyszarvas motívumát kísérték.

Sokszor beszélgettünk a helyszín képviselőivel és a cheffel, hogy a vendéglátásban a fehéret és aranyat, a jólétet, a jó értelemben vett gazdagságot hogyan tudjuk visszaadni. Felhagyva a hagyományos chaffing-es megoldással, 4 élőpályát alakítottunk ki, ahol az ételek helyben kerültek befejezésre és tálalásra. Az előételek szintén szokatlan módon shot-os poharakban, lépcsőkön álltak, szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető módon.

A desszertek egy külön fejezetet igényelnek. A központi cukrászat vezetőjével alakítottuk ki, tulajdonképpen minden amit megálmodtam megvalósult, formában és színben is. Azt szerettem volna, ha egy havas táj jelenik meg szarvasokkal, minden hófehér, különböző magasságokon, kicsin házikók, hegyek jelennek meg az asztalon. A megvalósítás még az én képzeletemet is felülmúlta , Zoli bizton állítom, hogy Magyarország legjobb cukrásza, és nekem folyamatosan van szerencsém együtt dolgozni Vele. A cég két külföldi tulajdonosa folyamatosan a desszert asztallal selfie-zett, és azt hiszem ennél nagyobb dicséret nem is kell.

A rendezvény nehézségét az adta, hogy kb. 150 embert 20 perc alatt kellett megérkeztetni, welcome-oztatni, ruhatárba kabátokat lepakolni, terembe beinvitálni, úgy hogy a zenekar – Tóth Vera Special Band – közvetlen előtte hangbeállt. Jelentem sikeresen vettük az akadályt!  Verával sokat beszéltünk erről a rendezvényről előtte, erre az alkalomra hangszereltek át régi karácsonyi dalokat új köntösbe – megújulás – ezzel fantasztikus hangulatot varázsoltak a rendezvénynek. A rendvény másnapján három köszönőlevelet is kaptunk, hogy mind a megrendelői, mind vendégoldalról rengeteg pozitív visszajelzés érkezett.